C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
8 jaja
300 g šećera
250 g brašna
100 ml ulja
100 ml hladne vode
1 kesica C praška za pecivo
2 kašike C kakao praha
Fil:
500 ml mleka
5 kašika šećera
5 kašika brašna
250 g margarina
3 kesice C vanilinog šećera
250 g C šećera u prahu
150 g C kokosovog brašna
150 g čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ruske kape

Ruske kape ili šubarice, kolač kojem niko ne može da odoli!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 33
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Odvojiti žumance od belanceta i zasebno mutiti. U žumance dodati brašno, šećer, ulje , vodu, C kakao, C prašak za pecivo i dobro izmiksati.

Dodati umućeno belance i dobro promešati. Smesu možete peći u kalupima za mafine kao ja, na 200 stepeni 15 minuta.

Kada se ispeče, izvadimo na tacnu. Kada se ohlade presečemo na pola.

Mleko, C vanilin šećer i 5 kašika šećera kuvamo do vrenja.

Kada provri dodajemo brašno i lagano mešamo na tihoj vatri. Kada se zgusne skinemo sa vatre.

Izgnječimo 250 g margarina, dodamo C šećer u prahu. Umutimo i dodamo u mlečnicu.

Kada se fil ohladi potpuno, mažemo koru. Između dve isečene polovine stavljmo fil, spojimo, namažemo okolo i valjamo u C kokosovo brašno.

Na gornju polovinu stavljamo otopljenu čokoladu. Kada se stegnu spremne su za služenje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata