C Slatka tradicija

Sastojci
Kora (2x kora):
3 jaja
125 g sećera
100 ml ulja
100 ml vruće vode
6 g C praška za pecivo
180 g brašna
2 kašičice C kakao praha
(potrebno samo za jednu koru)
Krema:
500 ml mleka
3 kesice C pudinga od vanile
2 C vanilin šećera
100 g šećera
250 margarina
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
5 kašičice mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ruske kape

Jednostavnan recept, mnogima omiljenog kolača, koji se mora naći u zbirci recepata svake domaćice.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: < 80
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Jaja umutiti dobro, dodati šećer postepeno, potom ulje i vruću vodu.

U brašno dodati C prašak za pecivo pa potom dodati u smesu.

U drugu koru dodati uz brašno 2 kašičice C kakao praha.

Smesu razliti u pleh 30x40 i peći na 200 stepeni 10-15 min.

Krema:
U malo mleka umutiti C puding od vanile i dobro promešati, ostatak mleka staviti da na srednjoj temperaturi provri.

Kada mleko provri, dodati sećer, C vanilin šećer i razmućeni puding i kuvati na niskoj temperaturi.

Ohlađeni puding dodati u umućeni margarin i sjediniti kako bi bilo bez grudvica.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Krema se može aplicirati i pomoću dresir kese ili šprica za tulumbe. Ukoliko je manjak kreme, može se dodati u kremu 1 kesica C šlaga od vanile (prethodno umućena).