burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija< 80

Ruske kape

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
< 80

Sastojci

Kora (2x kora):

3 jaja

125 g sećera

100 ml ulja

100 ml vruće vode

6 g C praška za pecivo

180 g brašna

2 kašičice C kakao praha

(potrebno samo za jednu koru)

Krema:

500 ml mleka

3 kesice C pudinga od vanile

2 C vanilin šećera

100 g šećera

250 margarina

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

4 kašike ulja

5 kašičice mleka

Ruske kape

Koraci pripreme

Kore:
Jaja umutiti dobro, dodati šećer postepeno, potom ulje i vruću vodu.

U brašno dodati C prašak za pecivo pa potom dodati u smesu.

U drugu koru dodati uz brašno 2 kašičice C kakao praha.

Smesu razliti u pleh 30x40 i peći na 200 stepeni 10-15 min.

Krema:
U malo mleka umutiti C puding od vanile i dobro promešati, ostatak mleka staviti da na srednjoj temperaturi provri.

Kada mleko provri, dodati sećer, C vanilin šećer i razmućeni puding i kuvati na niskoj temperaturi.

Ohlađeni puding dodati u umućeni margarin i sjediniti kako bi bilo bez grudvica.

Naši proizvodi

Ruske kape

Koraci pripreme

Kore:
Jaja umutiti dobro, dodati šećer postepeno, potom ulje i vruću vodu.

U brašno dodati C prašak za pecivo pa potom dodati u smesu.

U drugu koru dodati uz brašno 2 kašičice C kakao praha.

Smesu razliti u pleh 30x40 i peći na 200 stepeni 10-15 min.

Krema:
U malo mleka umutiti C puding od vanile i dobro promešati, ostatak mleka staviti da na srednjoj temperaturi provri.

Kada mleko provri, dodati sećer, C vanilin šećer i razmućeni puding i kuvati na niskoj temperaturi.

Ohlađeni puding dodati u umućeni margarin i sjediniti kako bi bilo bez grudvica.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept