C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
14 kašika šećera
25 kašika brašna
3 šoljice ulja
3 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Fil:
1 l mleka
20 kašika šećera
10 kašika brašna
250 g margarina
100 g C kokosa
100 g čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ruske kape

Mnogo ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20 kolača
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, dodati šećer, dobro izmiksati, a zatim dodati brašno, C prašak za pecivo ulje i na kraju C kakao.

Ispeći koru i ostaviti da se ohladi.

Od 1 litre mleka odvojiti 200 ml i u njemu razmutiti brašno.

U preostalo mleko dodati šećer i staviti da provri.

Kada provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne.

Kada se fil ohladi dodati izmiksan margarin.

Iz kore vaditi kružiće, preseći na pola i filovati zatim uvaljati u C kokos i preliti čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata