C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
8 jaja
14 kašika šećera
8 kašika mlake vode
4 kašike C kakaoa
16 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
1/2 l mleka
5 kašika C čvrstina
1 margarin
250 g C šećera u prahu
200 g C kokosa
150 g čokolade (za glazuru)

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Čvrstin Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ruske kape

Jedan od lepših kremastih kolača, savršena kombinacija kokosa i čokolade. Meni je posebno drag i kada bi ovaj kolač bila asocijacija na ljude!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti jaja, u to dodati šećer, vodu. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvica.

Dodati u to C kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pleh (moj pleh je baš veliki) i peći na 200 stepeni. Pečenu koru ostaviti tako da se ohladi.

Kada bude hladna, i vaditi krugove modlom ili čašom i raseći ih na pola.

Fil:
1/2 mleka kuvati na pari sa 5 kašika C čvrstina. Ostaviti da se fil ohladi. Kada se fil ohladi dodati margarin i 250 g C šećera u prahu.

Uzimate jedan krug koji ste prethodno isekli iz kore, na njega stavljate kafenu kašičicu punu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažete kolač filom i okolo.

Nakon toga stranice uvaljate u C kokos. Postupak ponavljate sve dok ne utrošite materijal.

Kada su sve kapice napravljene, u manju šerpicu istopite čokoladu. Nakon toga na svaku kapicu stavljate po jednu kašičicu glazure i lepo rasporedite da se formira krug.

Ostavite kolače u frižideru da se lepo ohlade i stegnu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata