C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
2 C pudinga od vanile
2 C pudinga od čokolade
4 kašike šećera
6 kašika brašna
C prašak za pecivo
100 ml mleka
50 ml ulja
700 ml mleka
50 g margarina

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

Rupičasti kolač

Vrlo jednostavan i ukusan kolač, lako se priprema.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom i umutiti.

Dodati zatim ulje u mlazu, pa mleko i umutiti .Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo pa varjačom izmešati.

Istresti u podmazan pleh i peći 15 minuta u plehu dimenzije 20x30cm. Ostaviti kolač da se ohladi pa izbušiti ravnomerno rupe i izvaditi višak kolača.

Razmutiti C puding od vanile sa šećerom i malo hladnog mleka i sve zakuvati u ostatak mleka koji smo stavili da provri.

Kad se zgusnulo dodati margarin u vrelo i mešati dok se ne otopi i dobro sve sjedini.

Preliti preko izbušenog kolača i ostaviti 15 minuta da se malo stegne pa pripremiti C puding od čokolade, isto kao C puding od vanile.

Odmah odgore, preko čokolade izmrviti višak kolača, ostaviti da se ohladi i stegene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata