Početna > Recepti > Recepti za kolače > Rum čupavci
Sastojci
Za testo:
3 jajeta
10 kašika šećera
13 kašika ulja
16 kašika brašna
100 ml jogurta
1 kesica C Vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
Za umakanje:
250 g margarina
200 g čokolade
200 ml mleka
2 kašike C Šećera u prahu
2 kašike ruma
1 kesica C Vanilin šećera
Za valjanje:
300 g C Kokosovog brašna
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Sneško domaćica
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: oko 30 kocki
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom i dodati ulje, jogurt, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Lagano promešajte da testo ne bi palo.
Pripremiti tepsiju za pečenje tako što je obložite papirom za pečenje i izručite testo. Pecite na 200 C stepeni dok ne porumeni i odvoji se od papira.
Proverite pomoću čačkalice da li je pečeno. Ako je čačkalica suva onda tepsiju izvadite i rerne.
Kada se kolač prohladi isecite ga na kocke veličine po želji.
Za smesu za umakanje koski je potrebno da u odgovarajućoj posudi otopite čokoladu, margarin, dodate prah šećer, vanilin šećer, mleko i rum. Kada prokuva i sve se lepo sjedini sklonite sa vatre.
Kocke umačite u toplu smesu od čokolade i uvaljajte ih u kokos sa svih strana.
Složite u vatrostalnu činiju ili kutiju.
Ostavite na hladnom do služenja.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs