C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
3 jajeta
10 kašika šećera
13 kašika ulja
16 kašika brašna
100 ml jogurta
1 kesica C Vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
Za umakanje:
250 g margarina
200 g čokolade
200 ml mleka
2 kašike C Šećera u prahu
2 kašike ruma
1 kesica C Vanilin šećera
Za valjanje:
300 g C Kokosovog brašna

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Sneško domaćica

Rum čupavci

Ukoliko volite čupavce, sigurni smo da ćete obožavati i ovu verziju sa rumom!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30 kocki
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom i dodati ulje, jogurt, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Lagano promešajte da testo ne bi palo.

Pripremiti tepsiju za pečenje tako što je obložite papirom za pečenje i izručite testo. Pecite na 200 C stepeni dok ne porumeni i odvoji se od papira.

Proverite pomoću čačkalice da li je pečeno. Ako je čačkalica suva onda tepsiju izvadite i rerne.

Kada se kolač prohladi isecite ga na kocke veličine po želji.

Za smesu za umakanje koski je potrebno da u odgovarajućoj posudi otopite čokoladu, margarin, dodate prah šećer, vanilin šećer, mleko i rum. Kada prokuva i sve se lepo sjedini sklonite sa vatre.

Kocke umačite u toplu smesu od čokolade i uvaljajte ih u kokos sa svih strana.

Složite u vatrostalnu činiju ili kutiju.

Ostavite na hladnom do služenja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata