burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Rum čupavci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za testo:

3 jajeta

10 kašika šećera

13 kašika ulja

16 kašika brašna

100 ml jogurta

1 kesica C Vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

Za umakanje:

250 g margarina

200 g čokolade

200 ml mleka

2 kašike C Šećera u prahu

2 kašike ruma

1 kesica C Vanilin šećera

Za valjanje:

300 g C Kokosovog brašna

Rum čupavci

Koraci pripreme

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom i dodati ulje, jogurt, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Lagano promešajte da testo ne bi palo.

Pripremiti tepsiju za pečenje tako što je obložite papirom za pečenje i izručite testo. Pecite na 200 C stepeni dok ne porumeni i odvoji se od papira.

Proverite pomoću čačkalice da li je pečeno. Ako je čačkalica suva onda tepsiju izvadite i rerne.

Kada se kolač prohladi isecite ga na kocke veličine po želji.

Za smesu za umakanje koski je potrebno da u odgovarajućoj posudi otopite čokoladu, margarin, dodate prah šećer, vanilin šećer, mleko i rum. Kada prokuva i sve se lepo sjedini sklonite sa vatre.

Kocke umačite u toplu smesu od čokolade i uvaljajte ih u kokos sa svih strana.

Složite u vatrostalnu činiju ili kutiju.

Ostavite na hladnom do služenja.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Rum čupavci

Koraci pripreme

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom i dodati ulje, jogurt, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Lagano promešajte da testo ne bi palo.

Pripremiti tepsiju za pečenje tako što je obložite papirom za pečenje i izručite testo. Pecite na 200 C stepeni dok ne porumeni i odvoji se od papira.

Proverite pomoću čačkalice da li je pečeno. Ako je čačkalica suva onda tepsiju izvadite i rerne.

Kada se kolač prohladi isecite ga na kocke veličine po želji.

Za smesu za umakanje koski je potrebno da u odgovarajućoj posudi otopite čokoladu, margarin, dodate prah šećer, vanilin šećer, mleko i rum. Kada prokuva i sve se lepo sjedini sklonite sa vatre.

Kocke umačite u toplu smesu od čokolade i uvaljajte ih u kokos sa svih strana.

Složite u vatrostalnu činiju ili kutiju.

Ostavite na hladnom do služenja.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept