C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje rozen korica
Za fil:
3 kesice C pudinga sa ukusom vanilina
750 ml mleka
6 kašika C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
100 g C šlag krema sa ukusom vanile
300 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
Za glazuru:
250 g C šećera u prahu
2 kašike vruće vode
3-4 kapi ekstrata od jagode ili crvene boje
1 kašičica ulja
3-4 kapi limunovog soka

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Rozen štangle

Rozen štangle ili rozen torta je torta koju svi obožavaju. Ovaj put sam fil pravila na malo drugačiji način od klasičnog, a to je sa pudingom i šlagom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 40 štanglica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo pripremiti fil. U odgovarajuću posudu sipati veći deo mleka, šećer, C vanilin šećer i staviti na ringlu da se zagreva. U ostatak mleka dodajte C prah od pudinga i rastvorite ga, treba da bude bez grudvica.

Sipajte rastvoren puding u ugrejano mleko i mešajte žicom da se skuva. Biće jako gust ali tako treba. Skuvani puding preručite u drugu posudu da bi se pre ohladio, ali ga pokrijte providnom folijom da se ne bi hvatala korica. Možete puding da ostavite u istoj posudi u kojoj se kuvao, a moja preporuka je da ga preručite.

Posebno umutite C šlag krem prema uputstvu sa kesice i kada se puding ohladi sve pomešajte u kompaktnu kremu.

Sada umešajte mlevene orahe i keks. Krem ne sme da bude suv, pa zato dozirajte orahe i keks.

Ovim kremom mažite korice koje stavite na tacnu ili dasku.

Kada završite filovanje pokrijte sve providnom folijom i stavite preko dasku ili neku knjigu, težine do 1 kg i odložite na hladno mesto.

Sutradan napravite šećernu glazuru.

U činiji pomešajte sve navedene sastojke, a boju dozirajte po vašem ukusu. Sve mutite žicom dok masa ne pobeli i postane glatka da se lepo razmazuje. Ako vam se učini da je smesa retka, dodajte još šećera.

Nafilovane korice oslobodite folije i prelijte glazurom od šećera ili kao što sam ja prvo isekla štangle, pa onda svaku posebno prelivala glazurom od šećera.

Ponovo ostavite na hladnom par sati da se glazura stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata