C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje rozen kore
300 ml vode
200 g šećera
400 g mlevenog maka
200 g C zamene za mleko u prahu
1 margarin
Preliv:
200 g C šećera u prahu
1 kašika tople vode

Naši proizvodi
Zamena za mleko u prahu Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radmila

Rozen sa makom

Za sve ljubitelje maka.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Vodu i šećer staviti na vatru da provri, dodati margarin.

Kada se otopi staviti mak i odmah C zamenu za mleko u prahu. Skloniti sa vatre.

Umutiti da se lepo spoji. Fil ohladiti i filovati rozen korice.

Pritisnuti nečim da se lepo spoji.

Glazura po želji, mada je meni najlepši preliv od 200 g C šećera u prahu i kašiku tople vode umutiti mikserom i preliti.

Kada se preliv osuši seći na željene parčiće.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata