C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje gotovih rozen kora
Za fil:
300 g šećera
150 ml vode
250 g margarina
400 g oraha mlevenih
1 kesica C vanilin šećera
Za glazuru:
250 g C šećera u prahu
50 ml tople vode (oko 4 supene kašike)
boja za kolače crvena

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Rozen kocke

Tradicionalni slavski kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Fil:
U šerpu sipati 300 g šećera i 150 ml vode. Uz neprestano mešanje zagrejati do ključanja, i kuvati par minuta.

Dodati 250 g margarina (sobne temperature) i mešati dok se ne rastopi. Skoloniti sa šporeta.

Dodati 400 g mlevenih oraha i sve dobro izmešati. Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje.

Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

Glazura:
U odgovarajuću posudu sipati 250 g C šećera u prahu, dodati 4 kašike (50 ml) mlake vode i dobro izmešati viljuškom. Dodati crvenu boju za kolače do željene nijanse roze boje i jednu kašiku ulja.

Glazura se muti dugo, oko 20 mimuta dok se ne dobije odgovarajuća viskoznost i gustina.

Premazati glazurom poslednju koru i staviti u frižider da se glazura stegne. Tortu seći na kockice i ukrasiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Glazura se muti dugo, oko 20 minuta dok se ne dobije odgovarajuća viskoznost i gustina. A ulje će pomoći da glazura ne puca dok se seče na kockice.