C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike C kakao
7 kašika C griza
7 kašika brašna
15 kašika mleka
15 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
Za preliv:
500 ml mleka
9 kašika šećera
5 kašika pekmeza
250 g C šlag krema

Naši proizvodi
Kakao prah Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Romansa

Omiljeni kolač u našoj porodici.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti jaja penasto sa šećrom, pa dodati mleko i ulje.

Suve sastojke pomešati pa dodati.

Sve sjeditini i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni (čačkalicom proveriti kada je biskvit pečen).

Kada se kolač ispeče preliti ga mlekom koje je prethodno prokuvalo sa šećerom.

Kada je kolač hladan premazati ga pekmezom po izboru.

Zatim umutiti C šlag krem i premazati kolač.

Ostaviti da se lepo ohladi i seći na kocke i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Biskvit peći 15 minuta pa čačkalicom probosti testo, ako ostaju tragovi onda kolač jos malo peći. C šlag umutiti po uputstvu sa kesice.