C Slatka tradicija

Sastojci
oko 400 g brašna
1 dl mleka
1 dl vode
1 dl jogurta
2 kašike ulja
1 jaje
1 kašika C suvog kvasca
1/2 kesice C praška za pecivo
3 kašike šećera
1/2 kašičice soli
oko 300 g višanja
po potrebi C prah šećera
1 kesica C vanilin šećera
ulje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Rolovana pita sa višnjama

Pitu su naše bake pravile od domaćih kora.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U posudu za mešenje testa stavite brašno, a zatim dodajte i sve ostale sastojke, pa umesite testo (ja u početku koristim mikser sa dodatkom za testo), a onda preručim testo na radnu površinu i rukama ga još dodatno umesim. Ostavite testo u frižider oko 1 sat.

U jedan sud stavite višnje bez koštica i ukoliko želite pospite ih šećerom (ja ovog puta nisam). Neka malo odstoje a onda ih dobro ocedite od soka koje su pustile.

Uzmite malo testa i na pobrašnjenom radnom delu oklagijom razvucite jednu tanku koru u obliku pravougaonika.

Duž ivice kore poređajte višnje i urolajte samo toliko koliko da se višnje prekriju.

Sada celom dužinom urolane kore isecite od ostatka testa i pažljivo prenesite na uljem podmazanu okruglu tepsiju u sredinu, praveći oblik puža.

Nastavite isti postupak dok ne iskoristite celu razvučenu koru. Svaku rolnicu nastavljajte na predhodnu rolnicu u tepsiji.

Kada iskoristite prvu koru uzmite još testa i ponovite postupak, sve dok se ne popuni tepsija.

Ovako složenu pitu pecite u zagrejanoj rerni na 230-250 stepeni (zavisno od rerne), dok ne porumeni.

Gotovu pitu izvadite iz rerne, malo prohladite i pospite C prah šećerom zamirisanim vanilom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata