C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 kg kora za baklave
200 g kristal šećera
C vanilin šećer
60 g C griza
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa
ulje
maslac

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Taida

Rolnice sa orasima i grizom

Ovaj recept je jako lagan za pripremanje, ne treba puno vremena za pripremu, a preukusan je. Vredi probati, jer ukus mu je gotovo identičan kao prava baklava.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti 3 kore jednu preko druge, svaku prethodno premazati sa otopljenim maslacem i uljem, na poslednjoj kori staviti smesu.

Smesa je: pomešani orasi, mleveni keks i C griz, šećer, sve to lepo izmešati i staviti na koru niz duž, zatim urolati kore, dobićete oblik valjka, i sve tako dok imate kora.

Takozvane valjkove pre pečenja isečete na rolnice, da bi bolje upile agdu kada se ispeku.

Agda se sprema na sledeći način: 700 ml vode i 400 g šećera pomešate i stavite u to i C vanilin šećer i kuvate, kada počne da vri onda kuvate još 15 minuta.

Peći 25 minuta na 200°C. I pećnicu zagrejati na 200°C.

Ispečene rolnice malo da se prohlade kao i agda, i onda ih zaliti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete ih umesto prelivanja agdom posuti C šećerom u prahu. Možete koristiti i mak umesto oraha i keksa.