C Slatka tradicija

Sastojci
1 kesica C puding sa ukusom vanile
1 kesica C vanilin šećer
50 g šećera
400 ml mleko
100 g margarina
Za premazivanje kora:
1 jaje
60 g šećera
50 g C pšenični griz
50 ml jogurt
50 ml ulja
1 kesica C prašak za pecivo
150 g očišćenih višanja
50 g C kokosa
5 komada gotovih kora

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Pšenični griz Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Rolat sa vanilom i višnjama

Odlična kombinacija!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

300 ml mleka staviti da provri sa šećerom i C vanilnim šećerom. U 100 ml mleka razmutiti C prah pudinga.

Kada mleko provri dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje. U hladan puding dodati margarin i izmutiti mikserom.

Penasto umutiti jaje dodajući šećer. Zatim dodati jogurt, C griz, C prašak za pecivo i ulje, i sve dobro sjediniti.

Uzeti jednu koru i premazati je premazom od jaja i jogurta, staviti drugu koru, opet premazati, i tako redom do pete kore. Na petoj kori staviti fil od pudinga, rasporediti višnje, koje smo malo uvaljali u C kokos i uviti u rolat.

Premazati rolat sa premazom malo sa svih strana i peći na 180°C dok ne porumeni.

Gotov rolat ostaviti da se dobro ohladi, najbolje da odstoji preko noći i onda seći oštrim nožem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata