C Slatka tradicija

Sastojci
12 kora za pitu
Fil:
1 l mleka
9 kašika kristal šećera
3 C pudinga vanila
Fil za premaz kora:
3 jaja
3 kašike šećera
200 ml ulja
1 čaša kisele pavlake
100 g C pšeničnog griza
1 kesica C praška za pecivo
Za ukrašavanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Pšenični griz Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Rolat sa C pudingom

Bolji od krempite.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 1 l mleka skuvati C puding i ohladiti.

Kada se puding ohladio napraviti premaz za kore.

Umititi jaja sa šećerom, dodati ulje, pavlaku, C griz i C prašak za pecivo.

Puding podeliti na 4 dela.

Uzeti tri kore i svaku celu premazati filom, zatim uz kraj staviti puding i uviti rolat, tako uraditi i sa ostatkom kora.

Odozgo premazati fil koji je ostao od kora i peći u predhodno zagrejanoj rerni oko 25 min. Odnosno dok ne dobije bakarnu boju.

Kada se ohladi seći i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata