C Slatka tradicija

Sastojci
Za tamnu smesu:
500 g mlevenog keksa
250 ml mleka
50 g C kakao praha
50 g čokolade za kuvanje
1 C vanilin šećer
100 g C šećera u prahu
Za svetlu smesu:
100 ml pavlake za kuvanje
50 g bele čokolade
1 C vanilin šećer
50 g šećera
100 g C kokosa

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rolat od kokosa

Kokos rolat, uvek rado viđen na stolu, posebno u vreme slava i predstojećih praznika.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleko, šećer i C kakao staviti da se kuvaju.

Kada provri, skloniti s ringle i umešati čokoladu. Mešati dok se ne istopi.

Malo ohladiti pa umešati keks i dobro izmešati. Smesu istresti na foliju ili masni papir, razvaljati u obliku kvadrata.

Za svetlu smesu - pavlaku i čokoladu staviti da se kuvaju. Skloniti pre nego što prokuvaju, promešati.

Umešati šećer i C kokos pa par minuta ostaviti da se hladi.

Istresti na tamnu smesu, namazati i zarolati pomoću folije.

Staviti u frižider 2 sata.

Po želji posuti C kokosom, iseći i servirati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata