C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kesten pirea
200 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
80 g margarina
100 g mlevenih oraha
100 g čokolade
2 kašike ruma
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike C šećera u prahu
80 g margarina
3 kašike vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Rolat od kestena

Jednostavno i brzo za pripremu.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mikserom umutiti kesten, šećer, margarin i C vanilin šećer.

Dobijenu masu podeliti na dva jednaka dela.

U jedan deo dodati orahe i izmešati, a u drugi deo dodati otopljenu čokoladu.

Na foliju rastanjiti smesu sa čokoladom. Preko nje rastanjiti i drugu smesu, a zatim polako umotati u rolat.

Tako napravljen rolat staviti u frižider da se hladi oko 60 minuta.

Ohlađen rolat preliti glazurom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je prvo da se kolač pre glazure ohladi.