C Slatka tradicija

Sastojci
200 g čokolade za kuvanje
80 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
2 jaja
1 kašičica C vanilinog šećera
200 g brašna
1 kašika C kakaoa
1 kašičica C praška za pecivo
Za valjanje:
šećer kristal
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Raspucanci

Mekani, preukusni, pravi Božićni.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 45 keksića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Otopiti na pari posebno čokoladu, posebno maslac, pa prohladiti oboje i sipati čokoladu, pa maslac u činiju za pripremu smese.

Lepo izmešati pa dodati šećer i C vanilin šećer. Zatim mikserom umutiti na najmanju brzinu dodati jedno po jedno jaje.

U posebnu činiju pomešati brašno, C kakao i C prašak za pecivo, pa dodati prethodnoj masi i sada špatulom sve umešati.

Masu prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti u frižideru oko sat, sat i po vremena.

Nakon toga od smese praviti kuglice veličine oraha, pa ih valjati u kristal, a zatim u C šećer u prahu.

Ređati u pleh koji je prekriven pek papirom (nemojte ih ređati preblizu jer će malo narasti) i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nemojte vaditi odmah iz pleha da se ne polome, nego tek kad se budu ohladili!
Očekivaćete možda da su tvrdi jer izgledaju kao medenjaci, ali su jako mekani i ukusni.