Početna > Recepti > Recepti za kolače > Rafaelo štrudla
Sastojci
Testo:
200 g putera
100 g šećera
C vanilin šećer
1 jaje
2 dl jogurta
500 g brašna
50 g kokosa
C prašak za pecivo
Fil:
6 dl mleka
5 kašika šećera
2 C pudinga sa ukusom vanilina
100 g kokosa
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Od navedenih sastojaka za koru zamesiti testo pa ostaviti 30 minuta da odmori.
Za to vreme skuvati fil, staviti 5 dl mleka da provri, a 1 dl mleka pomešati sa pudingom i šećerom pa sipati u kipuće mleko i skuvati puding.
U topao puding dodati 100 g kokosa.
Testo za koru podeliti na 3 dela, pa svaki deo razvući u pravougaonik veličine 24×30, filovati toplim filom pa uviti u rolat.
Ređati u tepsiju tako i ostala dva dela testa.
Peći rolate 30 minuta na 170°C.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs