C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
5 kašika C šećera
100 g C kokosa
2 kašike brašna
1 kašičica C praška za pecivo
300 ml hladnog mleka
Fil malina:
500 g svežih ili odmrznutih malina
2 C pudinga od malina
300 g šećera
300 ml vode
Fil vanila:
700 ml mleka
5 žumanaca
2 C pudinga od vanile
1 kašika C čvrstina
150 g maslaca
150 g šećera
2 C vanilin šećera
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Puding sa ukusom maline Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rafaelo malina

Spoj kokosa, vanilin krema i osvežavajućih malina.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg mikserom. Dodati C kokos, brašno i C prašak za pecivo, pa žicom lagano ručno promešati.

Peći u podmazanom i brašnom posutom pravougaonom plehu 15 min. na 180 stepeni. Pečenu i prohlađenu koru preliti hladnim mlekom.

Fil malina:
U šerpu staviti maline, šećer i 200 ml vode da zavri. Razmutiti C puding od malina sa 100 ml hladne vode i dodati, mešati kratko dok se smesa ne zgusne. Vruć fil izliti i poravnati preko kore.

Fil vanila:
Umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, C vanilin šećerom i C čvrstinom. Razmutiti C puding od vanile sa 100 ml mleka, pa dodati u prethodnu smesu.

Ostatak mleka i šećera staviti u šerpu da zavri, pa uz neprestano mešanje dodati prethodnu smesu i kuvati kratko dok se ne zgusne.

U ohlađeni fil dodati maslac i umutiti mikserom. Pripremljeni krem naneti preko krema sa malinama.

Ostaviti u frižider da se stegne.

Na niskoj temperatuti otopiti čokoladu sa uljem, mešati dok se smesa ne ujednači.

Preliti preko pripremljenog kolača, sačekati da se blago stegne na sobnoj temperaturi, pa vratiti u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre prelivanja glazure, kolač 30 min. ranije izvaditi iz frižidera, kako bi se glazura lepo razlila.