C Slatka tradicija

Sastojci
120 ml vode
200 g šećera
75 g margarina
1 kesica C Vanilin šećera
200 g C Zamena za mleko u prahu
po potrebi pečeni lešnik
150 g C Kokosa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Zamena za mleko u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Rafaelo kuglice

Slavski kolač, jednostavan recept, topi se u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Lešnike malo ispecite u rerni, pazite da ne pregori.

Ostavite pečeni lešnik da se dobro ohladi pre nego počnete sa formiranjem finih rafaelo kuglica.

Stavite na ringlu da se u vodi istopi jedna kesica C vanilin šećera i 200 g šećera.

Zatim dodajte margarin i kuvajte dok se i on ne istopi, sklonite sa vatre.

Dodajte 100 g C kokos brašna i 200 g C mleko u prahu, sve vreme mešajući, a onda i mikserom muteći.

Mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu bez grudvica.

Ostavite da se smesa skroz ohladi, pa kašičicom uzimajte od smese (oko 15 g), stavite lešnik u sredini i pravite kuglice.

Uvaljajte kuglice u C kokos brašno i stavite u papirne korpice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostavite smesu za rafaelo kuglice da se dobro ohladi na sobnoj temperaturi (najbolje u prostoriji koju ne grejete ili na balkonu), tako će vam kuglice duže ostati u obliki loptice, neće izgubiti prvobitni oblik.