C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 belanaca
250 g šećera
100 g brašna
100 g C kokosa
1/2 C praška za pecivo
200 ml mleka za natapanje kore
Za fil:
500 ml mleka
5 žumanaca
150 g šećera
5 kašika brašna
2 C vanilin šećera
250 g putera
C puding od vanile
100 g C kokosa

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rafaelo krem kocke

Kremasta poslastica za sve ljubitelje kokosa!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, C kokosovo brašno, C prašak za pecivo i sjediniti smesu. Smesu sipamo u pleh podmazan puterom. Pečemo 20 min na 180 stepeni.

Na ohlađenu koru sipamo 200 ml zagrejanog mleka. Ostavimo da se kora ohladi.

Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Od 500 ml mleka uzeti 8 kašika i rastvoriti vanilin puding tako da nema grudvica. Na kraju sjediniti puding i jaja u jednu masu.

Ostatak mleka staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja i pudinga sve vreme mešajući.

Na umerenoj temperaturi skuvati puding uz neprestano mešanje jer će se žumanca lepiti za dno posude.

Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati C kokos pa promešati sve da se smesa sjedini.

Ohlađenu koru premazati filom. Ukrasiti po želji.

Komentari potrošača:

14.12.2022
Super

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata