C Slatka tradicija

Sastojci
5 belanaca
150 g šećera
2 kašike brašna
150 g kokosovog brašna
Čokoladni preliv:
150 g čokolade
150 ml slatke pavlake
Fil:
5 dl mleka
5 žumanaca
1 C puding od vanile
2 vanilina šećera
150 g šećera
250 g maslaca
Odozgo:
50 g kokosovog brašna

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Rafaelo kolač

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca, dodati šećer i sve umutiti u čvrst sneg.

Dodati kokosovo brašno u koje umešate kašiku brašna.

Koristite tepsiju otprilike 30×20 cm. Koru pecite oko 15 -20 minuta na 180 stepeni.

Na pari otopite čokoladu sa slatkom pavlakom da dobijete finu kremu i nanesite je na pečen biskvit.

Ostavite u frižider da se krema stegne kako bi mogli da nanesete žuti fil.

Stavite mleko da se zagreje, a predhodno odvojite oko 100 ml da možete u njemu otopiti puding.

Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte im razmućeni puding i sve dodajte mleku pa skuvajte kao puding.

Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenim maslacem. Nanesite je na kolač.

Još samo odozgo pospite sa kokosovim brašnom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Napravite odmah dva kolača, toliko se brzo pojede jer je preukusan.