Početna > Recepti > Recepti za kolače > Rafaelo kolač
Sastojci
5 belanaca
150 g šećera
2 kašike brašna
150 g kokosovog brašna
Čokoladni preliv:
150 g čokolade
150 ml slatke pavlake
Fil:
5 dl mleka
5 žumanaca
1 C puding od vanile
2 vanilina šećera
150 g šećera
250 g maslaca
Odozgo:
50 g kokosovog brašna
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti belanca, dodati šećer i sve umutiti u čvrst sneg.
Dodati kokosovo brašno u koje umešate kašiku brašna.
Koristite tepsiju otprilike 30×20 cm. Koru pecite oko 15 -20 minuta na 180 stepeni.
Na pari otopite čokoladu sa slatkom pavlakom da dobijete finu kremu i nanesite je na pečen biskvit.
Ostavite u frižider da se krema stegne kako bi mogli da nanesete žuti fil.
Stavite mleko da se zagreje, a predhodno odvojite oko 100 ml da možete u njemu otopiti puding.
Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte im razmućeni puding i sve dodajte mleku pa skuvajte kao puding.
Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenim maslacem. Nanesite je na kolač.
Još samo odozgo pospite sa kokosovim brašnom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs