burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Rafaelo kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

5 belanaca

150 g šećera

2 kašike brašna

150 g kokosovog brašna

Čokoladni preliv:

150 g čokolade

150 ml slatke pavlake

Fil:

5 dl mleka

5 žumanaca

1 C puding od vanile

2 vanilina šećera

150 g šećera

250 g maslaca

Odozgo:

50 g kokosovog brašna

Rafaelo kolač

Koraci pripreme

Umutiti belanca, dodati šećer i sve umutiti u čvrst sneg.

Dodati kokosovo brašno u koje umešate kašiku brašna.

Koristite tepsiju otprilike 30×20 cm. Koru pecite oko 15 -20 minuta na 180 stepeni.

Na pari otopite čokoladu sa slatkom pavlakom da dobijete finu kremu i nanesite je na pečen biskvit.

Ostavite u frižider da se krema stegne kako bi mogli da nanesete žuti fil.

Stavite mleko da se zagreje, a predhodno odvojite oko 100 ml da možete u njemu otopiti puding.

Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte im razmućeni puding i sve dodajte mleku pa skuvajte kao puding.

Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenim maslacem. Nanesite je na kolač.

Još samo odozgo pospite sa kokosovim brašnom.

Naši proizvodi

Rafaelo kolač

Koraci pripreme

Umutiti belanca, dodati šećer i sve umutiti u čvrst sneg.

Dodati kokosovo brašno u koje umešate kašiku brašna.

Koristite tepsiju otprilike 30×20 cm. Koru pecite oko 15 -20 minuta na 180 stepeni.

Na pari otopite čokoladu sa slatkom pavlakom da dobijete finu kremu i nanesite je na pečen biskvit.

Ostavite u frižider da se krema stegne kako bi mogli da nanesete žuti fil.

Stavite mleko da se zagreje, a predhodno odvojite oko 100 ml da možete u njemu otopiti puding.

Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte im razmućeni puding i sve dodajte mleku pa skuvajte kao puding.

Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenim maslacem. Nanesite je na kolač.

Još samo odozgo pospite sa kokosovim brašnom.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept