burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija16

Rafaelo kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za koru:

5 belanaca

150 g šećera

40 g brašna

150 g C kokosa

Za krem:

1 kesica C vanila pudinga

1 kesica C vanilin šećera

100 g šećera

40-50 ml hladnog mleka

5 žumanaca

350 ml mleka

250 g margarina

C kokos za ukrašavanje (oko 30-40 g)

Rafaelo kolač

Koraci pripreme

Priprema kore:
Umutiti belanaca u čvrst sneg, zatim dodati šećer. Onda dodati brašno i C kokos i lagano promešati špatulom.

Usuti smesu u manji pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagreanoj rerni oko 15 min na 180-200 C. Ostaviti da se ohladi.

Priprema kreme:
U malo veću šerpu pomešati C vanilin šećer, C puding prah i šećer. Dodati 40-50 ml hladnog mleka i dobro promešati da se sve lepo sjedini.

Zatim umutiti žumanaca mikserom (oko 5 min) i onda dodati u smesu sa pudingom i sve lepo promešati.

Ostalo mleko dovesti do ključanja. Kad proključa, dodati mleko u smesu sa jajima i pudingom i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Dobro umutiti margarin i dodati kremu pa sve dobro umutiti mikserom jos nekoliko minuta.

Staviti krem preko kore, posuti C kokosom i ostaviti u frižider nekoliko sati ili preko noći.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Rafaelo kolač

Koraci pripreme

Priprema kore:
Umutiti belanaca u čvrst sneg, zatim dodati šećer. Onda dodati brašno i C kokos i lagano promešati špatulom.

Usuti smesu u manji pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagreanoj rerni oko 15 min na 180-200 C. Ostaviti da se ohladi.

Priprema kreme:
U malo veću šerpu pomešati C vanilin šećer, C puding prah i šećer. Dodati 40-50 ml hladnog mleka i dobro promešati da se sve lepo sjedini.

Zatim umutiti žumanaca mikserom (oko 5 min) i onda dodati u smesu sa pudingom i sve lepo promešati.

Ostalo mleko dovesti do ključanja. Kad proključa, dodati mleko u smesu sa jajima i pudingom i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Dobro umutiti margarin i dodati kremu pa sve dobro umutiti mikserom jos nekoliko minuta.

Staviti krem preko kore, posuti C kokosom i ostaviti u frižider nekoliko sati ili preko noći.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept