C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 belanaca
150 g šećera
40 g brašna
150 g C kokosa
Za krem:
1 kesica C vanila pudinga
1 kesica C vanilin šećera
100 g šećera
40-50 ml hladnog mleka
5 žumanaca
350 ml mleka
250 g margarina
C kokos za ukrašavanje (oko 30-40 g)

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rafaelo kolač

Slatki spas za tili čas! Brzo i jednostavno, a preukusno - rafaelo kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Umutiti belanaca u čvrst sneg, zatim dodati šećer. Onda dodati brašno i C kokos i lagano promešati špatulom.

Usuti smesu u manji pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagreanoj rerni oko 15 min na 180-200 C. Ostaviti da se ohladi.

Priprema kreme:
U malo veću šerpu pomešati C vanilin šećer, C puding prah i šećer. Dodati 40-50 ml hladnog mleka i dobro promešati da se sve lepo sjedini.

Zatim umutiti žumanaca mikserom (oko 5 min) i onda dodati u smesu sa pudingom i sve lepo promešati.

Ostalo mleko dovesti do ključanja. Kad proključa, dodati mleko u smesu sa jajima i pudingom i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Dobro umutiti margarin i dodati kremu pa sve dobro umutiti mikserom jos nekoliko minuta.

Staviti krem preko kore, posuti C kokosom i ostaviti u frižider nekoliko sati ili preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata