C Slatka tradicija

Sastojci
1. Kora:
5 belanaca
150 g šećera
150 g C kokosa
1 kašika brašna
2. Kora:
5 belanaca
150 g šećera
2 rebra čokolade
150 g mlevenih prženih lešnika
1 kašika brašna
Fil:
10 žumanaca
150 g šećera
1 C puding od vanile
1 kašika C čvrstina
1/2 l mleka
250 g margarina
50 g C kokosa za posipanje

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Čvrstin Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rafaelo kocke

Ukusan i sočan kolač idealan za slave.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 40 kolačića
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

1. Kora:
Umutiti belanca u čvrst sneg i dodati šećer i mutiti još par minuta. Dodati kašiku brašna i C kokos i izmešati varjačom.

Izručiti u pleh postavljen papirom za pečenje i peći u rerni koja je zagrejana na 200 stepeni.

Kada stavite koru da se peče temperaturu smanjiti na 150 stepeni i peći još 15-20 minuta dok kora ne bude blago rumena.

2. Kora:
Isto kao za prvu umutiti belanca i šećer dodati čokoladu otopljenu na pari, lešnike i brašno i peći na isti način kao i prvu.

Fil:
Odvojiti 100 ml mleka, a ostalo staviti da se kuva sa 150 g šećera. Umutiti žumanca, C puding i čvrstin i dodati 100 ml mleka.

Kada mleko koje ste stavili da se kuva provri, sipati u njega ovu smesu, polako, uz stalno mešanje žicom, čim prokuva ponovo gotovo je.

Kada se ohladi umutiti u fil margarin koji je na sobnoj temperaturi.

Filovati: Bela kora - Fil - Braon kora - Fil.

Gotovo posuti C kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Gotov kolač mora da odstoji preko noći da bi korice omekšale.