Početna > Recepti > Recepti za kolače > Rafaelo kocke
Sastojci
Za koru:
5 belanaca
125 g šećera
125 g C kokosovog brašna
1 kašika belog brašna
1 C prašak za pecivo
Za fil:
5 žumanaca
125 g šećera
1 C puding od vanile
0,5 l mleka
kokos za posipanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: oko 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti sneg od belanaca i postepeno dodavati šećer i C kokosovo brašno. U šoljici izmešati obično brašno sa C praškom za pecivo i dodati u umućena belanca.
Pleh obložiti pek papirom i koru peći 10 min. u zagrejanoj rerni na 180°C.
Sa kore skinuti papir i vratiti u pleh u kojem se pekla jer će nam on poslužiti kao kalup.
Od 0,5 l mleka odvaditi potrebnu količinu da razmutite puding i brašno, ostatak sipati u šerpu sa žumancima i šećerom.
Kada se smesa u šerpi zagreje, u nju dodati razmućen puding i brašno i mešati dok se fil ne skuva.
Kada se fil prohladi, u njega dodati iseckan margarin i umutiti ga mikserom.
Fil ravnomerno razmazati preko kore i posuti C kokosovim brašnom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Nemojte da vas uplaši to što će smesa za koru biti jako tanka kada je razlijete u pleh, fenomenalno narasta.
Korica je inače malo suva pa ko voli, može da je natopi malo sa mlekom pre stavljanja fila, mada nema potrebe.
Fil možete kuvati i sa C pudingom ukusa slatke pavlake, dodati bele čokolade, sve po želji, vanila je u originalnoj recepturi.
Za mlade domaćice - filove hladite tako što ćete šerpu staviti sudoperu punu hladne vode i neprestano mešati dok se fil ne ohladi. Tako ćete izbeći stvaranje korice i grumuljica.