C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 belanaca
125 g šećera
125 g C kokosovog brašna
1 kašika belog brašna
1 C prašak za pecivo
Za fil:
5 žumanaca
125 g šećera
1 C puding od vanile
0,5 l mleka
kokos za posipanje

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rafaelo kocke

Pun pogodak za ljubitelje kokosa i kremastih kolača.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti sneg od belanaca i postepeno dodavati šećer i C kokosovo brašno. U šoljici izmešati obično brašno sa C praškom za pecivo i dodati u umućena belanca.

Pleh obložiti pek papirom i koru peći 10 min. u zagrejanoj rerni na 180°C.

Sa kore skinuti papir i vratiti u pleh u kojem se pekla jer će nam on poslužiti kao kalup.

Od 0,5 l mleka odvaditi potrebnu količinu da razmutite puding i brašno, ostatak sipati u šerpu sa žumancima i šećerom.

Kada se smesa u šerpi zagreje, u nju dodati razmućen puding i brašno i mešati dok se fil ne skuva.

Kada se fil prohladi, u njega dodati iseckan margarin i umutiti ga mikserom.

Fil ravnomerno razmazati preko kore i posuti C kokosovim brašnom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nemojte da vas uplaši to što će smesa za koru biti jako tanka kada je razlijete u pleh, fenomenalno narasta.
Korica je inače malo suva pa ko voli, može da je natopi malo sa mlekom pre stavljanja fila, mada nema potrebe.
Fil možete kuvati i sa C pudingom ukusa slatke pavlake, dodati bele čokolade, sve po želji, vanila je u originalnoj recepturi.
Za mlade domaćice - filove hladite tako što ćete šerpu staviti sudoperu punu hladne vode i neprestano mešati dok se fil ne ohladi. Tako ćete izbeći stvaranje korice i grumuljica.