C Slatka tradicija

Sastojci
Bela kora:
5 belanaca
4 kašike brašna
100 g šećera
100 g C kokosa
1/2 kesice C praška za pecivo
Tamna kora:
5 belanaca
4 kašike brašna
100 g šećera
100 g mlevenih oraha
1/2 kesice C praška za pecivo
Za krem:
10 žumanca
100 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
700 ml mleka
3 C pudinga od vanile
200 g maslaca
150 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rafaelo kocke

Spoj kokosa i C pudinga koji se topi ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
1 kora:
Umutiti čvrsto 5 belanaca, dodati 100 g šećera i mutiti. Dodati 100 g C kokosa, 4 kašike brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo. Izmešati varjačom i sipati u pleh srednje veličine obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni 20 minuta.

2 kora:
Mutiti istim redom kao prvu, dodati šećer, orahe, brašno i 1/2 kesice C praška za pecivo. Takođe peći na 200 stepeni 20 minuta.

Krem:
Umutiti 10 žumanaca sa 100 g C šećera u prahu, 2 C vanilin šećera, u posudu sipati 3 C vanilin pudinga, odvojiti od 700 ml mleka 150 ml i razmutiti C puding, dodati žumanicima i mutiti da nema grudvica.

Staviti ostatak mleka da provri i smanjiti šporet i uz mešanje konstantno dodavati žumanca i puding.

Fil se kuva 4-5 min uz lagano mešanje ... ostaviti fil da se ohladi.

Posebno umutiti 200 g maslaca i 150 g C šećera u prahu, dodati ohlađen fil i uz mućenje napraviti finu glatku kremu.

Filovati: kora bela, fil, kora tamna, fil i na kraju 300 g C krem šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pa receptu ne ide šlag, ali ga ja uvek dodam jer mi u kući volimo. Ohladiti pre posluženja!