C Slatka tradicija

Sastojci
6 belanaca
150 g šećera
100 g brašna
150 g C kokosa
1 C prašak za pecivo
sok od 1 limuna
Za fil:
800 ml mleka
5 kašika šećera
6 žumanaca
3 kašike brašna
2 C pudinga od vanile
250 g margarina
150 g C šećera u prahu
Za preliv kore:
200 ml mleka

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Rafaelo kocke

Lagan, kremast i ukusan kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 6 belanaca sa 150 g šećera, 100 g brašna, 150 g C kokosa, 1 C prašak za pecivo i sok od 1 limuna.

Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Kada je gotov, preliti vruć biskvit sa vrućim mlekom (200 ml).

Fil:
800 ml mleka staviti u šerpu sa 3 kašike šećera (da provri), a 6 žumanaca sa 2 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 C pudinga od vanile (dodati u provrelo mleko i mešati dok se ne zgusne).

Skuvati fil, pa kada se ohladi dodati jedan umućen margarin sa 150 g C šećera u prahu.

Fil premazati preko kore, pa posuti C kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete naribati belu čokoladu kada se kolač bude skroz ohladio.