C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 belanaca
12 kašika šećera
2 kašike brašna
150 g C kokosa
Fil:
6 žumanaca
10 kašika šećera
2 kašike brašna
1 C puding od vanile
1/2 l mleka
125 g margarina
oko 20 g C kokosa

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rafaelo kocke

Mnogo kremaste.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca pa im dodati šećer. Kada je masa dobro umućena dodati im brašno i C kokos i lagano umešati varjačom.

Sipati u podmazan pleh 30x20 i peći 15 minuta na 180 stepeni.

Za fil umutiti žumanca sa šećerom, pa im dodati brašno, C puding i na kraju umešati mleko.

Kuvati u mikrotalasnoj 5 minuta uz povremeno mešanje.

Gotov, zgusnut fil ostaviti da se hladi i povremeno ga promešati kako se ne bi stvorila korica.

U ohlađen fil dodati margarin i mutiti dok masa ne postane kompaktna.

Zatim, fil sipati preko ohlađene kore, poravnati i posuti C kokosom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata