C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
1 l mleka
100 g brašna + 5 navršenih kašika
75 g C kokosa
200 g šećera
+ 4 ravne kašike
+ 2 ravne kašike C prah šećera
120 g maslaca
1/2 kesice C praška za pecivo
2 C vanilin šećera
2-3 kasike C kakaoa
par kapi ulja za podmazati pleh

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Šećer u prahu Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Rafaelo kocke

Ukusan i lep...prava letnja poslastica...prosto se topi.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo:
5 belanaca umutiti sa 200 g šećera, dodati 100 g brašna, 1/2 C praška za pecivo, mutiti lagano, pa dodati 75 g kokosa.

Sve lepo umutiti, premazati pleh srednje veličine uljem, pa posuti brašnom i staviti u rernu da se pečee na 200-220 stepeni (zavisi od rerne) 15-20 min.

Kada izvadite kolač, vrućeg preliti sa 200 ml vrelog mleka.

Fil:
Staviti 600 ml mleka da se kuva, a u medjuvremenu umutiti:

5 žumanaca sa 4 ravne kašike šećera, 2 C vanilin šećera, dodavati jednu po jednu kašiku brašna (5 uvrh napunjenih kašika) i dodati 200 ml hladnog mleka.

Kada se mleko na šporetu zagreje, sipajte fil i mešajte celo vreme i kuvajte mešajući jedno 5 minuta.

Skinuti sa ringle i mešati da se prohladi.

Kada bude mlako dodajte omekšali maslac sa 2 kašike C prah šećera i razmutiti mikserom.

Sipati preko testa i posuti kakaom kroz cediljku.

Kada se ohladi prekrijte folijom i stavite u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sledeće jutro iseći na kocke i služiti.