C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
250 g margarina
200 ml jogurta
1 šolja (2dl) šećera
1 prstohvat soli
600 g brašna
50 g kokosa
1 kesica C praška za pecivo
1 C vanilin šećer
Za fil:
600 ml mleka
2 C pudinga od vanile
100 g kokosa
4 kašike šećera
1 kašika arome vanile
Za posipanje:
šećer u prahu
kokos

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Rafaelo kiflice

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo pripremite fil:
U šerpu sipate 500 ml mleka, stavite na šporet da prokuva zajedno sa aromom vanile i šećerom.

U ostatak mleka razmutite puding. Kada mleko prokuva sklonite sa vatre, dodajte puding, mešajte žicom da se ne stvore grudvice, vratite na vatru i mešajte dok se ne zgusne.

Dodajte kokos i promešajte. 2 Za koru: Omekšajte puter, dodajte šećer i mutite mikserom, dodajte vanil šećer, prstohvat soli i 1 jaje sve zajedno umutite pa dodajte jogurt, umutite pa dodajte kokos 50 g i brašno, ali ne svu količinu nego oko 500 g i prašak za pecivo.

Kada sam dodala brašno mešala sam testo drvenom varjačom i dodavala ostatak brašna. Testo treba da bude mekano, ali ne sme da se lepi.

Podelite na 2 jufkice i razvijte oklagijom u krug. Testo razvijajte po pobrašnjenoj površini i po njemu posipate brašno. Neka vam bude debljine 3mm ni debelo ni jako tanko da se providi.

Secite nožem na trouglove na 16 delova, ako želite manje kiflice možete i na 32 dela.

Fil sa kokosom podelite na 2 dela. Pravite kuglice veličine manjeg oraha i pravite valjčice tako da vam stanu na testo, ukupno 16 valjaka (ako pravite manje kiflice, ako ste sekli testo na 32 dela, onda 32 valjka).

Zamotajte kiflice, nije potrebno da krajeve savijate ka filu, jer fil neće curiti prilikom pečenja, kiflice budu dekorativnije.

Kiflice ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Peći na 200 stepeni 15 minuta, treba fino da pocinju da rumene i onda ih vadite iz rerne treba više da ostanu bele, videćete kad otvorite rernu pa ako su dole pečene i gore malko rumene, gotove su.

U činijicu promešate kokos i šećer u prahu i tako vruće, pečene kiflice uvaljate i ređate na tacnu za posluženje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata