C Slatka tradicija

Sastojci
Kikiriki sloj:
300 g šećera
200 ml vode
125 g margarina
200 g mlevene plazme
200 g mlevenog keksa
200 g mlevenog pečenog neslanog kikirikija
Premaz:
100 ml mleka
150 g C šećera u prahu
125 g margarina
200 g C zamene za mleko u prahu
150 g C kokosovog brašna
Glazura:
150 g crne čokolade
20 g margarina
1 kašika ulja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Zamena za mleko u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragica

Rafaelo bajaderica

Čarolija ukusa.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 80 rafaelica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kikiriki sloj:
Prokuvati vodu sa šećerom, kada provri kuvati na tihoj vatri 3-4 minuta, pa dodati margarin. Kada se istopi skloniti sa ringle i dodati plazmu, keks i kikiriki.

Premaz:
Prokuvati mleko sa C šećerom u prahu, skloniti sa ringle, dodati margarin i mešati da se istopi. Pa postepeno dodavati C zamenu za mleko u prahu muteći mikserom da se ne stvore grudvice. Zatim dodati i C kokosovo brašno, pa sve lepo sjediniti.

U pleh izliti kikiriki sloj, pa premaz.

Čokoladu i margarin istopiti, pa dodati ulje, sve lepo promešati i preliti ceo kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U glazuru od čokolade može kašika pavlake za bolji sjaj ove rafaelice.