C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
300 g brašna
11 kašika voda
11 kašika ulja
1/2 kašičice C sode bikarbone
1/2 kašičice cimeta
2 kašičice meda
11 kašika šećera
džem (pekmez) za punjenje

Naši proizvodi
Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Punjeni medenjaci

Ukusni, posni, mali zalogajčići.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema testa:
Polovinu brašna usuti u dublju posudu, dodati vodu, ulje, šećer, umešati med, cimet i C sodu bikarbonu i izmešati.

Postepeno dodavati preostalo brašno j zamesiti testo.

Testo razviti oklagijom u veliki krug i manjom okruglom modlicom (ili čašicom za rakiju) vaditi krugove.

Na svaki drugi krug staviti po malo džema i prekloliti drugim krugom (na kome nema džema). Zatvoriti krajeve (blago pritiskajući prstima).

Poređati u pleh obložen pek-papirom i peći u dobro zagrenanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Gotove medenjake izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom.

Ostaviti ih da se prohlade, servirati i posluźiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovako pripremljeni medenjaci mogu dugo da stoje.