C Slatka tradicija

Sastojci
1 C puding sa ukusom kokosa
1 C želatin
100 g C kokosovog brašna
1/2 l mleka
2 kašike šećera
50 g čokolade
1 kašika ulja

Naši proizvodi
Želatin Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Puding-Ruske kape

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Želatin pripremiti po uputstvu.

U 100ml mleka razmutiti prašak za puding, a preostalih 400ml staviti da proključa sa 2 kašike šećera (može i više ko voli).

U provrelo mleko dodati puding, 2 kašike kokosovog brašna i pripremljen želatin. Kuvati 1-2 min da se zgusne.

Puding sipati u vodom navlažene visoke, uske čaše valjkastog oblika. Ostaviti da se dobro ohladi.

Istresti pažljivo puding iz čaše na dasku i seći na kolutove debljine 3cm. Uvaljati svaki u kokos.

Otopiti čokoladu sa malo ulja i stavljati kašičicom na gornju stranu svakog kolača. Izgledaju baš kao ruske kape.

Za onog ko voli kokos, odlična letnja niskokalorična poslastica.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pravite odmah duplu meru!