Početna > Recepti > Recepti za kolače > Puding pogača
Sastojci
500 g brašna
1 kesica suvog C kvasca
300 ml mleka
100 g šećera
50 ml ulja
1 jaje
1 jaje za premaz
Fil:
500 ml mleka
1 kesica C pudinga od jagode
5 kašika C kokosa
3 kašike šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Staviti C suvi kvasac u malo toplog mleka sa kašičicom šećera da uskisne.
U činiju za mešenje staviti brašno, ulje, ostatak toplog mleka, šećer jedno jaje i nadošli kvasac.
Umesiti testo pa ostaviti na toplom mestu da naraste.
Za to vreme skuvati jedan C puding u mleku sa 3 kašike šećera. Gotov puding skloniti sa vatre, dodati C kokos, sve izmešati pa ostaviti da se ohladi.
Testo podeliti na tri dela. Svaki deo razvući u široke trake.
Puding rasporediti na te tri trake. Svaku umotati u rolat.
Od ta tri rolata napraviti pletenicu, a onda je smotati u krug.
Staviti pogaču u tepsiju pa premazati umućenim jajetom.
Ostaviti još desetak minuta da odmori, a onda staviti da se peče 30 minuta na 180 stepeni.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs