C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
4 kašike šećera
6 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
100 ml mleka
50 ml ulja
Žuti fil:
700 ml mleka
2 C pudinga od vanile
50 g margarina
4 kašika šećera
Braon fil:
600 ml mleka
2 C pudinga od čokolade
75 g margarina

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Puding kolač sa rupicama

Jako lep i jednostavan kolač, pri tome jeftin i brzo se pravi.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12-15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Umutiti belanca sa šećerom pa dotati žumance i dobro izmiksati.

Dodati zatim ulje pa mleko. Na kraju dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao, varjačom sjediniti. Sipati smesu u podmazan i posut brašnom pleh. Dimenzije 20x30. Peći 15 min.

Kada se ispeče kora, čekajte da se ohladi, a onda izbušite rupice, možete varjačom.

Razmutiti C puding od vanile sa šećerom i malo hladnog mleka i sve zakuvati u ostatak mleka koji smo ostavili da provri.

Kada se skuvao puding, ubaciti margarin na kockice i mešajte dok se ne otopi. Preliti preko izbušenog kolača i ostaviti 15 min.

Kada se stegne, pripremite C puding od čokolade, isto kao sto ste spremili C puding od vanile.

Kada bude gotov C puding od čokolade, preliti preko žutog fila. Ostaviti da se ohladi.

Po želji možete da stavite čokoladne mrvice ili umutiti C šlag, po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolji je kada prenoći. Secite na kocke da bi se video efekat.