C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
2 jajeta
1 šolja šećera (150 ml)
1 kesica C Pudinga sa ukusom vanilina
1 šolja mleka
1/2 šolje ulja
1 kesica C Vanilin šećera
2,5 čaše brašna
1/2 kesice C Praška za pecivo
Fil:
500 ml mleka
2 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina
5 kašika šećera
2 kesice C Vanilin šećera
2 kašike kisele pavlake
voće po želji

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Puding kolač

Sočni patišpanj preliven filom od pudinga i voća.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Patišpanj:
Jaja i šećer penasto umutiti, zatim dodati ostale sastojke i sve dobro sjediniti. Smesu sipati u podmazan i pobrašnjen (33x20).

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, proveriti čačkalicom da li je kolač pečen.

Preko pečenog kolača sipati 2 šolje mleka.

Fil:
U 200 ml mleka sipati puding, dobro izmešati tako da nema grudvica.

Preostalo mleko sipati u šerpu, dodati šećer i vanilin šećer.

Kada mleko počne da vri sipati puding, mešati dok se ne skuva.

U vruć puding dodati kiselu pavlaku i voće, sve dobro izmešati i sipati preko kolača.

Komentari potrošača:

30.08.2023
Fantastičan kolač

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata