C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
250 g omekšalog maslaca/margarina
120 g C Šećera u prahu
1 kesica C Vanilin šećera
250 g mekog brašna
1 kesica C Pudinga sa ukusom vanilina
Dodatni sastojci:
1 kesica C Pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 kašičica rendane kore limuna
1 kesica C Pudinga sa ukusom čokolade
1/2 kašičice cimeta

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom slatke pavlake Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica za vas

Puding keksići

Dekorativna i interesantna poslastica koja se brzo priprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmešajte maslac i šećer u prahu. Ne morate koristiti mikser već možete izmešati viljuškom.

Potom dodajte vanilin šećer brašno i puding od vanile. Umesite glatko testo i podelite ga na pola.

U jedan deo dodajte puding sa ukusom slatke pavlake i limunovu koricu. Sjedinite sve sastojke mešenjem.

Napravite rolnicu i upakujte u providnu foliju ili kesu i stavite na pola sata u frižider.

U drugi deo testa dodajte puding od čokolade i cimet, Postupak je isti kao sa prvi delom testa - sjedinite sve sastojke mešenjem.

Napravite rolnicu, upakujte u kesicu i stavite u frižider na pola sata. Nakon pola sata testa izvadite iz frižidera i podelite ih na pola.

Od po jedne polovine testa pravite kuglice veličine većeg lešnika, stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i svaku kuglicu pritisnite viljuškom. Ili secite rolnice na kolutove debljine oko 5 mm.

Od druge dve polovine testa napravite malo tanje rolnice, i sjednite ih tako što ćete napraviti pletenicu.

I od ovog šarenog testa pravite kuglice veličine većeg lešnika (ili veće po želji) stavljajte ih u pleh i pritisnite viljuškom.

Pravite razmak između keksića jer će tokom pečenja narasti.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata