C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
150 ml vode
40 g maslaca
2 kašike ulja
100 g oštrog brašna
prstohvat soli
2 jaja
Za fil:
500 ml mleka
1/2 kesice C pudinga vanila
1/2 kesice C pudinga slatka pavlaka
1 kesica C vanilin šećera
4 kašike šećera
50 g bele čokolade
50 g maslaca
4 kašike C kokosovog brašna
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
1 kašičica maslaca

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Profiterole

Profiterole sa kokosom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za pripremu kore u šerpu staviti da prokuva maslac, ulje i voda.

Kad počne da ključa skloniti sa vatre i umešati brašno i prstohvat soli. Vratiti na ringlu i mešati još 3 minuta da smesa bude glatka.

Kada se testo dovoljno prohladi, toliko da ne peče, dodati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.

Na pek papir podmazan uljem pomoću ćprica ili kašičicom nanositi smesu veličine oraha. Peći 20 minuta na 200 stepeni C.

Za pripremu fila od 1/2 l mleka odvojiti 5 kašika (oko 50 ml), a ostatak zagrejati sa šećerom i C vanilin šećerom.

U 50 ml hladnog mleka razmutiti C puding od vanile i slatke pavlake, potom dodati u ključalo mleko.

Kada se puding prohladi dodati rastopljenu belu čokoladu, a nakon toga nastaviti hlađenje fila.

Na kraju u fil dodati maslac sobne temperature i mutiti mikserom. Dodati na kraju C kokos i kašikom promešati.

Ohlađene profiterole puniti pomoću šprica dobijenim filom, a zatim ih preliti glazurom čokolade sa malo maslaca.

Posuti C kokosom dok je glazura još topla.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne otvarati rernu dok se profiterole peku. Pre služenja dobro ohladiti.