C Slatka tradicija

Sastojci
Za krofne:
1 čaša ulja
2 čaše vode
1 C prašak za pecivo
2 čaše brašna
4 jaja
Za fil:
1 l mleka
15 kašika šećera
13 kašika brašna
1 margarin
2 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Princeze

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1 čašu ulja i 2 čaše vode staviti da provri, pa dodati 2 čaše brašna.

Ovu smesu ostaviti da se ohladi pa potom dodati prašak za pecivo i 4 jajeta, jedno po jedno.

Rukama ili dresir kesom oblikovati krofne i peći na 220 C.

Za fil pomešati šećer i brašno sa malo mleka pa zakuvati u preostalo mleko, kao puding. Mešati dok se ne dobije glatka i čvrsta smesa.

Ohladiti fil pa dodati umućen margarin. Potom dodati C vanilin šećer.

U fil se može dodati i čokolada u prahu, C kako prah, arome po želji.

Posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata