C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
150 g brašna
50 g putera
4 jaja
so
150 ml vode
Za fil:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
10 kašika šećera
5 punih kašika brašna
200 g putera
2 C vanilin šećera
Za preliv:
100 g čokolade
50 g putera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Princeze sa čokoladnim prelivom

Neodoljiva kombinacija krema i čokolade u korpicama koje se tope u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom.

Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači.

Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica.

Pecite oko 20-25 minuta na 200 °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.

Fil:
Stavite mleko 800 ml, šećer i C vanilin šecer da provri. Rastvoriti C puding od vanile u 200 ml mleka.

Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo dodajte smesu stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne.

Umutite penasto puter, pa kada se krem ohladi, dodajte kašiku po kašiku krema u puter stalno muteći mikserom.

Ohlađene princeze preseći na pola i puniti ohlađenim filom.

Otopiti čokoladu sa puterom i preliti princeze.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne otvarajte rernu za vreme pečenja, tako će Vam princeze lepo narasti, a unutra će biti šuplje.