C Slatka tradicija

Sastojci
Za korice:
5 belanaca
1 C puding od vanile
1 kašika brašna
3 kašike ulja
5 kašika šećera
Krem:
5 žumanaca
650 ml mleka
2 C pudinga od vanile
150 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
100 g margarina ili maslaca
2 dl umućene slatke pavlake
2-3 banane ili oko 300 g voća npr. jagode, maline
Ukras:
1 kesica šlaga ili rendana bela čokolada, po želji

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Princeza od vanile

Jako je fin i ukusan. Kada ne znate šta nedeljom da spremite kao poslasticu, evo ideje. Topi se u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10-15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za korub:
Čvrsto umutiti belanca u sneg polako dodajući šećer. Onda dodati ulje, brašno i C prašak za puding pa sjediniti lepo sve.
Pleh od šporeta obložiti papirom za pečenje pa razliti smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni nekih 20-tak minuta dok ne porumeni. Koru ohladiti, pa iseći po dužini na tri dela.

Za krem:
Od ukupne količine mleka odvojiti 150 ml pa tu razmutiti C puding i C vanilin šećer pa dodati u umućena zumanaca. Ostatak mleka stavite da proključa.

Tu smesu dodati u ostatak mleka kada proključa. Kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti margarin/maslac sa šećerom, a posebno slatku pavlaku. U margarin dodavati postepeno fil pa mutiti pa onda dodavati umućenu slatku pavlaku.

Kada se fil sjedini spreman je za filovanje redom: 1/3 kore-fil-rezane banane ili voće-kora-fil-voće-kora-fil.

Preko staviti umućen C šlag ili rendanu belu čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koru pažljivo odvajati od papira jer je jako fina, tanka i mekana :)