burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija24

Princez krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

250 ml vode

1,5 dl ulja

160 g brašna

4 jaja

Fil:

1 l mleka

320 g šećera

5 C vanilin šećera

2 C pudinga od vanile

1 C šlag Krem od vanile

2 kašike brašna

6 kašika C čvrstina

250 g margarina

C šećer u prahu

Princez krofne

Koraci pripreme

Vodu i ulje prokuvati sa malo soli, dodati brašno, izmešati I skloniti da se ohladi.

Kada je ohlađeno dodavati 1 po 1 jaje od 4, neprestano muteći mikserom.

Kašičicom ili špricom za kolače praviti male krofnice i ostaviti razmak između.

U zagrejanu rernu na 250 C (meni je to najjača temperatura), staviti krofnice i peći 10 min. na najjačoj temperaturi.

Zatim smanjiti na 200 C i peći još 25 min. zavisi od rerne.

Pečene krofnice ostaviti u isključenoj rerni još 30 min pa tek onda vaditi. Kada se ohlade potpuno, preseći ih na pola i filovati.

Fil:
Od 1 l mleka odvojiti oko 300 ml i u to razmutiti brašno, C čvrstin, C puding i šećer sa C vanilin šećerom.

Ostatak mleka prokuvati i zakuvati ovu smesu. Dobro ohladiti i dodati umućen C šlag krem i margarin.

Filovati krofnice. Odozgo posuti C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Princez krofne

Koraci pripreme

Vodu i ulje prokuvati sa malo soli, dodati brašno, izmešati I skloniti da se ohladi.

Kada je ohlađeno dodavati 1 po 1 jaje od 4, neprestano muteći mikserom.

Kašičicom ili špricom za kolače praviti male krofnice i ostaviti razmak između.

U zagrejanu rernu na 250 C (meni je to najjača temperatura), staviti krofnice i peći 10 min. na najjačoj temperaturi.

Zatim smanjiti na 200 C i peći još 25 min. zavisi od rerne.

Pečene krofnice ostaviti u isključenoj rerni još 30 min pa tek onda vaditi. Kada se ohlade potpuno, preseći ih na pola i filovati.

Fil:
Od 1 l mleka odvojiti oko 300 ml i u to razmutiti brašno, C čvrstin, C puding i šećer sa C vanilin šećerom.

Ostatak mleka prokuvati i zakuvati ovu smesu. Dobro ohladiti i dodati umućen C šlag krem i margarin.

Filovati krofnice. Odozgo posuti C šećer u prahu.

Autor

Biljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept