C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml vode
1,5 dl ulja
160 g brašna
4 jaja
Fil:
1 l mleka
320 g šećera
5 C vanilin šećera
2 C pudinga od vanile
1 C šlag Krem od vanile
2 kašike brašna
6 kašika C čvrstina
250 g margarina
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom vanile Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Princez krofne

Divne krofne!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Vodu i ulje prokuvati sa malo soli, dodati brašno, izmešati I skloniti da se ohladi.

Kada je ohlađeno dodavati 1 po 1 jaje od 4, neprestano muteći mikserom.

Kašičicom ili špricom za kolače praviti male krofnice i ostaviti razmak između.

U zagrejanu rernu na 250 C (meni je to najjača temperatura), staviti krofnice i peći 10 min. na najjačoj temperaturi.

Zatim smanjiti na 200 C i peći još 25 min. zavisi od rerne.

Pečene krofnice ostaviti u isključenoj rerni još 30 min pa tek onda vaditi. Kada se ohlade potpuno, preseći ih na pola i filovati.

Fil:
Od 1 l mleka odvojiti oko 300 ml i u to razmutiti brašno, C čvrstin, C puding i šećer sa C vanilin šećerom.

Ostatak mleka prokuvati i zakuvati ovu smesu. Dobro ohladiti i dodati umućen C šlag krem i margarin.

Filovati krofnice. Odozgo posuti C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata