C Slatka tradicija

Sastojci
150 ml ulja
500 ml vode
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
7 jaja
Krem:
5 jaja
25 kašika šećera
3 C pudinga od vanile
1,2 l mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Princez krofne

Odličan recept.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Krofne:
Prokuvati vodu i ulje, mešati dodajući brašno, kada se lepo sjedini ostaviti da se ohladi.

Dodati 1 po 1 jaje, sjediniti, i kašičicom vaditi po malo testa i ređati u pleh.

Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni, ne otvarati dok se peku.

Fil:
Umutiti žumanca, polovinu šećera i C puding, sve ukuvati u mleko.

Posebno umutiti belanca i ostatak šećera u čvrst sneg.

Vreo puding dodavati kašiku po kašiku u sneg od belanca.

Ohlađene krofne seći na pola i puniti toplim filom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Bitno je da se rerna ne otvara za vreme pečenja, da bi krofne lepo narasle.