C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
250 ml vode
100 ml ulja
malo soli
150 g brašna
1 kesica praška za pecivo
4 jaja
Fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
3 kesice pudinga od vanile
1 kašika gustina
250 g maslaca/margarina
1 kesica vanilin šećera
Preliv od malina:
200 g malina
200 ml vode
2 kašike šećera
1 kašika gustina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Princes krofne sa prelivom od malina

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašičice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati. Kada se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom.

Kada se formira glatko testo, špricem stavljati krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Možete testo stavljati i kašičicom.

Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu.

Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 800 ml mleka staviti šećer i vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Dobro ga ohladiti i ismikšati sa umućenim maslacem/margarinom.

Fil staviti u špric. Dobro ohlađene krofne preseći i filovati. Možete fil stavljati i kašičicom.

U šerpicu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi. Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Prohlađen preliv staviti preko krofni. Staviti na kratko u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata