C Slatka tradicija

Sastojci
2 čaše od kiselog mleka vode
2 čaše brašna
1 čaša ulja
6 jaja
1 C šlag krem od vanile
600 ml mleka
4 kašike C šećera u prahu
1 C puding od vanile
1 komadić margarina
3 C vanilina šećera

Naši proizvodi
Šlag krem sa ukusom vanile Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Rada

Princes krofne baka Natalije

Najveće krofne na svetu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20-25 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Skuvati C puding po uputstvu sa kesice, pa dodati komadić margarina, 3 kašike C šećera u prahu i 2 C vanilina šećera. Povremeno mešati da se ne uhvati korica.

Ulupati C šlag krem od vanile i spojiti sa pudingom. Ostaviti da se ohladi.

1 čašu ulja i 2 čaše vode staviti da proključa. Skinuti sa šporeta pa sipati 2 čaše brašna. Energično izmešati pa vratiti na ringlu, kratko prokuvati mešajući. Odmah zatim, u testo dodavati jedno po jedno jaje, mešajući varjačom da se dobije glatko testo.

Vaditi loptice veličine većeg oraha na pleh obložen peki papirom, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 C. Rernu ne otvarati dok se peku krofne (oko 30 min).

Kad porumene, ohladiti, preseći krofne horizontalno i puniti kremom.

Na kraju po površini posuti mešavinom C šećera u prahu i C vanilinog šećera.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Moja deca najviše vole kada krofne napunim samo pudingom od vanile C, mada ja često volim da dodam šlag, sveže maline ili višnje, borovnice, pa i mrvice čokolade, ali sa najjednostavnijom varijantom nema greške.