C Slatka tradicija

Sastojci
125 ml vode
30 g margarina
malo soli
30 g C čvrstina
70 g brašna
2-3 jaja
1/2 kašičice C praška za pecivo
Fil:
1/2 l mleka
3 jaja
6 kašika šećera
1 C puding od vanile

Naši proizvodi
Čvrstin Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Princes krofne

Sladak kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Vodu, margarin i so zagrejati u šerpi do vrenja. Skloniti lonac sa vatre, dodati brašno pomešano sa C čvrstinom i C praškom za pecivo.

Kuvati dok se masa ne počne odvajati od lonca (oko pola min). Dodati jaja u vruće testo i mutiti mikserom.

Pomoću dve kašičice oblikovati kolače veličine oraha (manjeg). Peći oko 35 min na 200°C.

Umutiti jaja, šećer i C puding u 100 ml mleka, osatak posebno kuvati.

U njega polako dodati prethodno umućenu masu i kuvati fil dok se ne zgusne.

Ohlađene krofne filovati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata