C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1,5 šoljica ulja
3 šoljice vode
8 punih kašika brašna
4 jaja srednje veličine
Krem:
1 l mleka
200 g šećera
2,5 C pudinga od vanile
(ili sa ukusom slatke pavlake)
3 kašike brašna
1/2 margarina
C šećer u prahu po želji za dekoraciju

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

Princes krofne

Princes krofne koje uvek uspevaju i kojih se nećete postideti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 28
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prokuvati vodu i ulja da ključa 1 minut, brašno odmeriti u činiji i brzo izmešati.

Nakkn toga ostaviti da se potpuno ohladi. Kada je testo hladno mutiti jedno po jedno jaje dok kod se ne izgube tragovi.

Rernu zagrejati dobro na 250 stepeni. Testo staviti na velikoj tepsiji špricom ili kašičicom praviti oblik. Smanjiti rernu na 230 i peći oko 25 min.

Za krem:
Prokuvati oko 700 ml mleka i 200 ml vode kao i 200 g šećera. Posebno u 300 ml hladnog mleka pomešati 2,5 pudinga i 3 kašike brašna da se izgube grudvice, sipati u prokuvano mleko i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi.

U hladnom kremu umutiti pola margarina. Kada se ohlade krofne i krem, seći i puniti kremom.

Dekorisati C šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Veoma je važno da se dobro ohlade i testo i krem pre nego što krenete da radite sa njima.